freelancer

Multi dintre noi presupunem ca munca de freelancer este foarte usoara, ca implica un program foarte lejer si flexibil si permite mult mai mult timp liber pentru respectiva persoana. In fapt insa, situatia nu sta realmente asa. Exista o mare problema de care trebuie sa fie constient fiecare freelancer: gestionarea timpului este unul din cele mai importante aspecte.

Pentru ca o astfel de munca sa isi dovedeasca eficienta, este necesar ca freelancerii sa isi organizeze eficient timpul. Acest lucru impune respectarea catorva recomandari pe care vi le ofer in continuare.

1. Evita multitasking-ul. Desi duce la rezolvarea mai multor proiecte in acelasi timp, de cele mai multe ori acest proces nu creaza decat haos si dezorganizare. De preferat este sa fie preluat, gestionat si rezolvat fiecare proiect sau sectiune de proiect in parte.

2. Tine deoparte elementele care iti distrag atentia. Numarul orelor dintr-o zi nu poate fi crescut, insa cu siguranta poate fi eficientizat modul in care iti folosesti timpul. In vremurile super-tehnologizate in care traim, elementele care distrag atentia sunt frecvente: notificarile pe smartphone, de pe retelele de socializare etc. Trebuie tinute la distanta, daca se doreste ca munca de freelancer sa nu fie afectata.

3. Prioritizeaza! Acest sfat este potrivit pentru orice tip de munca, fie de freelancer, fie de angajat intr-o companie. Inainte de a incepe lucrul, stabileste-ti o lista de obiective, de prioritati, pe care le vei rezolva treptat in cursul zilei. Vei avea astfel timpul planificat si nu il vei irosi inutil pe organizare a task-urilor ulterior.

4. Alege-ti proiectele dupa posibilitati. Chiar daca esti entuziasmat de potentialul castig obtinut prin ducerea la bun sfarsit a unui proiect amplu, nu trebuie sa iti impui obiective pe care sa nu le poti realiza. In acest fel nu vei risca sa fii supus la stres suplimentar datorita termenelor limita ce se apropie tot mai mult.

Timpul pierdut nu poate fi adus inapoi, astfel, ca freelancer, este indicat sa folosesti aceste recomandari pentru ca barierele intre tine si succes sa fie treptat inlaturate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *