Nicaieri parca nu este mai bine ca in frigider; cand afara soarele este dogorator si cand nu iti gasesti locul din cauza caldurii ceea ce poti sa faci este sa cauti metode de a racori casa. Se spune ca nu ar trebui sa iesi in soare la orele pranzului. Nici in casa nu pare sa fie mai usor. Iata ce poti face pentru a avea o stare mai buna:

  1. Nu lasa lumina soarelui sa patrunda in casa. De fapt de aici vine marea caldura asa ca prefera sa ai perdelele trase chiar de la prima ora a diminetii pentru a nu avea timp ca soarele sa incalzeaza incaperea. Desi nu este o solutie
  2. Geamurile deschise nu sunt o solutie. Asta pentru ca aerul cald patrunde in casa si nu ai facut de fapt nimic din ceea ce inseamna racorirea casei. De aceea, se recomanda mai degraba ca geamul sa se deschida noaptea, cand aerul este rece si nu pe timp de zi.
  3. Un ventilator ar fi o solutie pentru a racori incaperea. Desi acestea recircula aerul din interior si nu aduc aer proaspat de fapt este mai bine decat deloc. In plus, se recomanda a se folosi un bol de apa rece cu gheata de asemenea sub ventilator pentru ca acesta sa imprastie vapori de apa rece in toata incaperea. Asta da racoare!
  4. Sursele de caldura ar trebui sa le eviti si mai cu seama sa le tii departe de tine. Ca si efecte, se recunoaste clar faptul ca acestea sunt cele care inrautatesc o situatie. Nu gati, nu folosi cuptorul pentru coacere, nu fierbe nimic. Electrocasnicele de acest gen contribuie la caldura existenta in casa. Asta cel putin pana la o ora rezonabila cand se lasa racoarea serii.

Daca stai la casa atunci tine cont de modul in care iti aranjezi gradina. Asta pentru ca in functie de ce plantezi in afat geamurilor ai putea sa iti sporesti umbra de care ai nevoie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *