In fiecare zi au loc o multime de ceremonii sataniste astfel ca se nasc o multime de proteste iar Biserica Catolica vorbeste despre un fenomen in masa impotriva legii, deoarece oamenii se tem de asemenea ceremonii. Astfel de imagini publice care descriu frica nu sunt deloc rare atunci cand vine vorba de grupuri sataniste.

Anul trecut, in luna septembrie, a avut loc o ceremonie satanista in orasul Oklahoma in centrul civic al orasului iar participantii aveau nevoie de un bilet de admitere. Oficialii orasului nu au putut sa interzica actiunea grupului, deoarece acest lucru ar incalca drepturile omului la libera exprimare. Chiar si asa, oficialii au tinut sa precizeze ca toate legile trebuie sa fie urmate, inclusiv codurile de incendiu si cele care implica nuditate publica, sau sacrificarea de animale- care se stie ca este o traditie populara in randul satanistilor.

Zvonuri despre ceremoniile sataniste au plantat frica in oameni, asa ca, satanistii devin un grup de oameni care sperie intreaga comunitate de oameni normali.

Satanismul

Satanismul este temut in lumea larga si este inteles gresit de cele mai multe ori, fiind de obicei confundat cu vrajitoria sau chiar cu practica voodoo. Unele vrajitoare Wicca, de exemplu, se inchina la un Dumnezeu superficial care are coarne si arata ca un diavol. Cu toate acesteea, vrajitoarele pagane pre-crestine nu credeau in nimic care ar fi semanat cu un diavol crestin. Imaginea populara a satanistilor, care ii infatiseaza pe acestia ca fiind personaje sinistre si insetate dupa sange, este doar un rezultat a imaginatiei de la Hollywood.

„Panica satanistilor” si-a atins apogeul in anii 1980 si era descrisa de acuzatii false despre ritualurile satanice. De asemenea, oamenii normali acuza satanistii pe motiv ca acestia is bat joc de crestinism si asta pe buna dreptate: o buna parte a miscarii oculte este o reactie negativa la religie, in special la cea catolica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *