Statul pe scaun dauneaza- statul degeaba se include si el

Statul pe scaun dauneaza- statul degeaba se include si el

Se spune ca tot ceea ce este in exces dauneaza. Si statul pe scaun va dauna pentru ca intervine o lunga lista de afectiuni ce iti dauneaza. Ai impresia ca din cauza oboselii ai nevoie de timp pentru tine, sa te plictisesti, sa lenevesti, sa faci mai nimic cautand pe internet. De fapt si asta iti dauneaza. Nu degeaba se recomanda sport in fiecare zi.

Cum iti dauneaza lenea si statul pe scaun

Pentru cei care sunt conditionati sa munceasca stand pe scaun, pentru cei care exclud miscarea fizica pentru fie nu au timp fie sunt lenesi statul pe scaun vine mereu cu consecinte:

  • Picioarele umflate. Pentru ca sangele nu va mai circula asa cum trebuie, pentru ca intervine o greutate de a iriga si extremitatile nu este exclusa sa te confrunti cu picioare umflate care pe cat de inestetice pe atat de dificil de suportat. Mai mult decat atat, observi urme adanci pe piele din cauza ciorapilor? Esti foarte aproape de a dezvolta ulcer.
  • Venele au si ele de suferit astfel ca cel mai adesea devin proeminente. Apar si dureri si mai rau decat atat este ca se pot forma cheaguri de sange ce pot bloca circulatia si urmarile sunt si mai grave.
  • Un alt efect neplacut se refera la nivelul de glicemie ridicat. Astfel de persoane devin rezistente la insulina si pot ajunge dependenti de injectii, dezvoltand un diabet de tip 2.
  • Problemele articulare sunt inscrise in aceeasi lista pentru ca genunchii stau intr-o pozitie nefireasca pentru mult timp. Intreaga presiune se va lasa pe aceasta zona si imagineaza-ti cum e sa stai intr-o pozitie dificila intreaga zi. Nu ne dam seama insa genunchii au de suferit.

Si nu in cele din urma performanta intelectuala scade. Pentru ca stand organismul are tendinta de a deveni lenes si modul sau de functionare nu mai este la un nivel satisfacator. Sangele nu mai circula cum trebuie si prin urmare nici creierul nu mai este irigat cum trebuie.

One comment

  1. Pingback: Locurile de munca - Parkerul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.