Cu siguranta nu te-ai gandit niciodata ca un personaj inofensiv ca Winnie the Pooh sau Homer Simpson ar putea sta la baza epidemiei de obezitate cu care lumea se confrunta la ora actuala. Un nou studiu sustine ca personajele de desene animate mai grase declanseaza un sistem de supraalimentare in cazul celor mici.

Acest studiu a fost realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Colorado si a reusit sa demonstreze ca, copiii care sunt expusi la personaje de desene animate mai grase sunt mai predispusi la a consuma mai multe alimente, comparativ cu copiii care se uita la personaje de desene animate mai sanatoase.

Copiii au tendinta de a manca mai mult dupa ce vad desene cu personaje grase

Acesti copii au tendinta de a manca de doua ori mai mult decat copiii care sunt expusi la personaje de desene animate care sunt percepute ca fiind sanatoase sau care nu se uita la desene deloc.

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat 300 de participanti cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Acestia au expus copiii atat personajelor mai grase cat si in fata celor considerate sanatoase, dupa care oamenii de stiinta le-au permis accesul copiilor la alimente slabe in nutrienti. In momentul in care au fost expusi la personaje mai grase, copiii au avut tendinta de a manca mai mult.

Bineinteles, nu poti sa filtrezi desenele animate la care se uita copilul tau in functie de cat de grase sunt personajele. Influentele din spatele obezitatii infantile sunt largi si foarte variate iar multe dintre acestea sunt nuantate. Ceea ce doreste sa arate studiul este ca una din cele mai bune metode de a lupta cu aceste influente este de a consolida o gandire sanatoasa la copii. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca participantii au fost mai predispusi la consumul de junk food decat de mancare sanatoasa atunci cand au privit astfel de desene animate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *