Cercetatorii au deslusit multe din misterele ce caracterizeaza corpul uman si cu toate acestea inca mai sunt lucruri de stiut. Pe cat de complex pe atat de surprinzator corpul umane este cu adevarat plin de mistere.

Iata cateva din lucrurile ce nu le-ai mai avut pana acum:

  1. 500 de grame de masa musculara inseamna pentru corp nevoia de a produce alti 11 km de vase de sange. Si ca tot ajungem aici afla ca lungimea acestora este atat de mare incat s-ar putea inconjura intreg pamantul de doua ori si jumatate.
  2. Intr-o comparatie cu o banana corpul uman se poate „lauda” ca are de pana la 50% asemanare cu acest fruct.
  3. 25 de milioane de celule sunt produse in fiecare secunda.
  4. Pielea se regenereaza astfel ca de-a lungul vietii ajungem sa contorizam nu mai putin de 19 kilograme de piele pierduta.
  5. Avem in mod normal 3 tipuri de receptori care sa ne ajute sa vedem culorile insa unele femei au 5 receptori de acest gen care sa le faca sa vada mai multe culori.
  6. Plansul are si el un rost si pe langa faptul ca va curata ochiul in cazul unei iritatii si a unui corp strain insa in egala masura este cel care te elibereaza de stres si te ajuta psihic sa iti revii. Si cand vine vorbe de compozitia lor aceasta este diferita in functie de motivul pentru care plangem. Vor fi mai sarate cand plangem de tristete, de suparare.
  7. Presiunea sangelui este atat de mare incat inima ar putea pompa sangele incat sa tasneasca chiar si pana la 9 metri distanta.
  8. Vem energie in corp incat sa aprindem un bec de 10 watti si suficienta cladura cat in jumatate de ora sa fierbem peste 3 litri de apa.
  9. Creierul nu simte durere caci nu are receptori de asa natura. In plus, acesta este capabil sa citeasca pana la 1000 de cuvinte pe minut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *