muzica

Nu este un lucru nou si nestiut ca muzica poate fi linistitoare sau de ce nu la polul opus. Actioneaza ca o doza de energie, poate fi cea care iti accentueaza anumite stari. Insa pentru doritori se pare ca exista si melodii relaxante.

Un studiu recent arata ca cea mai relaxanta melodie este nimeni alta decat cea care apartine grupului Marconi Union, numita „Weightless”. In cele putin peste 8 minute de melodie te vei simti ca si cand plutesti. Efectul este unul clar daca si studiile spun asta.

De fapt cum te poate schimba melodia in sine sau in general muzica? Exista o influenta in starea pe care o avem la nivel de tensiune arteriala, la bataile inimii si implicit in ceea ce priveste secretia de cortizol, acel hormon ce se face responsabil cu starea de stres. Se reduce semnificativ si ofera o stare de liniste, asa cum se arata in raport.

Intr-o oarecare masura se pare ca o astfel de melodie asa cum este cea de la Marconi poate induce si o stare de somn. Cel putin asta au patit cele care au facut parte din experimentul cu muzica. Insa acest efect este inca o demonstratie a faptului ca muzica influenteaza starea pe care o avem. Asadar, cu un clip pe masura, cu peisaje din natura capturate se pare cu ajutorul unei drone melodia cu pricina este una lenta, cu sunete joase. Insa se pare nu este singura ce se poate incadra la categoria de cea mai linistitoare muzica. Pe aceeasi lungime de unda sunt si alte melodii precum:

  1. Airstream – Electra
  2.  DJ Shah – Mellomaniac
  3.  Enya – Watermark
  4.  Coldplay – Strawberry Swing
  5.  Barcelona – Please Don’t Go
  6.  All Saints – Pure Shores
  7.  Adele – Someone Like You
  8.  Mozart – Canzonetta Sull’aria
  9.  Cafe Del Mar – We Can Fly

Acesta ar fi un top 10 al melodiilor de asa natura. Enjoy!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *