tipuri de colegi

Lucram zi de zi si in majoritatea cazurilor petrecem mai mult timp cu colegii decat cu familia. A lucra prea mult in orice organizatie inseamna ca reusesti sa inveti atat obiceiurile bune cat si cele mai putin placute ale colegilor. Cateva tipuri de colegi pe care ii intalnesti aproape la orice loc de munca enumeram in continuare.

Prietenul – acest tip de coleg este tot timpul amabil si iti sare in ajutor. Iti place sa il ai in preajma, pentru ca iti ofera sprijin si motivare. Adesea la birou se leaga prietenii durabile, se creeaza legaturi puternice intre oameni.

Cel ce se crede foarte amuzant – tot timpul face glumite, spune bancuri si se crede foarte bun la asta. Face parte din categoria „Ce-mi plac glumele mele!” chiar daca nu reuseste sa isi faca apreciat simtul umorului de catre toata lumea.

Colegul care se plange. Indiferent ca are de indeplinit sarcini mai dificile sau mai usoare, tot timpul are ceva care nu ii convine. Fie ca e vorba de viata personala sau profesionala, tot timpul va gasi un motiv ca sa se planga.

Cei care nu obtin niciodata o promovare. Vin la birou primii si pleaca ultimii. Munca lor are rezultate insa nu pentru ei. Seful alege intotdeauna sa promoveze pe altcineva, chiar daca este perfect constient de munca importanta pe care o fac.

Colegul care nu isi ia niciodata concediu – cu siguranta ati intalnit si o astfel de persoana. Parca si-ar iubi prea mult munca, sau nu ar avea altceva de facut. Isi iau munca parca putin prea in serios si nu rateaza nici o zi la birou.

La polul opus sunt cei pe care rareori ii vezi la birou. Vin o data sau de doua ori pe saptamana si isi iau concediu oricand au ocazia. Uneori concediul li se prelungeste intr-atat incat crezi ca au plecat cu totul, ca au fost concediati sau ca si-au dat demisia.

Peste tot intalnesti si colegi care niciodata nu respecta regulile. Intarzie la birou si pleaca inaintea tuturor. Isi folosesc telefonul de serviciu in scop personal, pauzele pe care le iau si le prelungesc, nu respecta niciodata termenele limita si rareori participa la sedinte.

Eroul – munceste doar pentru binele organizatiei. Nu iese neaparat in evidenta, doar face tot posibilul si munceste pentru rezultate excelente. Devine insa plictisitor la un moment dat, mai ales cand superiorii te compara tot timpul cu el/ea.

Ar mai putea fi enumerati barfitorul, laudarosul, lingusitorul sau cel care flirteaza cu toata lumea. Cel putin una din aceste categorii le-am intalnit fiecare dintre noi la munca. Lista poate fi completata si de catre voi la sectiunea de comentarii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *