mancare sanatoasa

Ai impresia ca tot ceea ce iti place este si ceea ce ar trebui sa consumi. Asta te face sa te simti bine insa nu garanteaza si ca este ceea ce organismul tau are nevoie. Din topul greselilor pe care le facem cand vine vorba de alegerea produselor pe care le cumparam se numara:

  1. Faptul ca nu citim eticheta produselor. Multe din ingrediente nici nu le poti citi sau intelege. Insa dincolo de asta tine de cantitatea de sare spre exemplu ce o contine produsul in sine. Conteaza sa stii despre tipul de ingrediente, de la cele naturale la cele procesate.
  2. Nivelul de zahar. Un alt aspect de care sa tii cont este legat de cantitatea de zahar pe care o contine un anume produs. Desi exista si tendinta de pacali cumparatorul cu falsa impresie ca indulcitorul este de la miere spre exemplu, mierea ca produs natural, tine cont ca tot la indulcitor se incadreaza. Prea mult zahar este ceea ce iti afecteaza glicemia.
  3. Nu consumi un anume meniu din ideea ca cei din jur te vor judeca. Mai ales cand mergi la restaurant, sa nu intrebi despre un anume meniu sau sa eviti sa consumi salata care iti place din ideea de a fi in ton cu cei din jur inseamna sa gresesti si constient sa faci asta.

Vei spune ca este destul de greu sa te pastrezi pe o linie din punct de vedere al produselor consumate. Insa sunt si mici trucuri care sa te ajute in acest sens. Spre exemplu daca mergi la o petrecere evita sa fii infometat la acel moment. Foamea te indeamna sa consumi orice ai la indemana si de cele mai multe ori gustari prajite ce nu iti fac bine. Mai cu seama cand nu aduci tu ceva de acasa pentru a te asigura ca ai ceva sanatos sa mananci din nou faci o greseala pe raspunderea ta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *