Trepiedul pentru camera foto – un accesoriu de dorit

Pentru a mentine stabilitatea camerei foto in momentul in care fotografiezi, poti folosi accesorii diverse. Cea mai buna recomandare ar fi insa folosirea unui trepied. A alege un trepied potrivit poate fi insa o misiune destul de dificila, astfel in continuare iti oferim o serie de recomandari ce te-ar putea ajuta.

Principalele avantaje pe care le poate oferi un trepied fotografului sunt stabilitatea si sprijinul oferit in cazul aparatelor foto de o greutate mai mare. Materialul de constructie al trepiedului reprezinta astfel un factor decisiv in alegere. Exista disponibile in comert trepiede fabricate din aluminiu, care pe de o parte sunt foarte usor de transportat, insa aceasta greutate usoara a lor poate fi un dezavantaj din punct de vedere al stabilitatii.

Trepiedele din fibra de carbon ar putea fi o alta optiune, insa ajunge sa fie una destul de costisitoare si perisabila: in cazul socurilor mecanice aceste trepiede se defecteaza usor. Astfel, de preferat este sa se aleaga un trepied confectionat din metal – acesta va oferi in egala masura stabilitate dar si durabilitate.

Sistemul de suport in trei puncte este uneori dezavantajos, astfel exista si trepiede ce au si un suport central, ce permit atat reglarea pe inaltime cat si pastrarea camerei foto pe aceeasi linie de deplasare.

Sistemul de blocare al picioarelor trepiedului trebuie de asemenea sa fie unul care sa confere gradul de stabilitate dorit. Pe langa acest aspect, protectiile de cauciuc sau silicon ale capetelor picioarelor trepiedului sunt de dorit – aderenta lor pe orice tip de suprafata ofera sprijinul perfect pentru orice tip de fotografie.

Fotografia profesionista implica atat montarea trepiedului pe terenuri si suprafete diverse, cat si inaltime adaptabila. Astfel pot fi alese trepiede telescopice, ori chiar cate un set de trepiede de dimensiuni diverse, pentru a acoperi orice nevoi. Tinand cont de toate aceste criterii, alegerea unui trepied potrivit nu va mai fi o misiune atat de dificila, chiar si pentru un fotograf incepator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *