Trolii de Internet sunt psihopati

Daca un extraterestru ar ateriza pe pamant si ar dori sa inteleaga ce inseamna exact internetul, acesta ar putea fi descris in numai trei cuvinte: pisici, celebritati si troli. Insa, in timp ce pisicile si celebritatile demonstreaza in mod regulat trasaturi narcisiste, trolii combina aceste aspecte cu ceva mai intunecat, inclusiv psihopatia, narcisismsul si sadismul- sustine un nou studiu. In prezent, stiinta din spatele a ceea ce ii conduce pe trolii din mediul on-line sa se comporte in mediul in care o fac, este destul de vaga, dar totusi exista o serie de idei care ar putea sa explice comportamentul acestora.

Astfel, oamenii de stiinta canadieni au evaluat obiceiurile si trasaturile psihologice a mai bine de 1200 de utilizatori de Internet. Folosind doua sondaje realizate in mediul online, acestia au descoperit ca 5.6% din oamenii care comenteaza si posteaza in mediul online se auto-identifica ca fiind troli sau au spus ca sunt multumiti sa vada situatii de trolling on-line.

Din raspunsurile lor, acesti oameni au dat dovada de o serie de trasaturi mai intunecate, printre care si psihopatie sau sadism. In timp ce majoritatea dintre noi se simt rau atunci cand ranesc o persoana sau un animal, sadicii, in mod normal, nu au acelasi simt de vina sau remuscari si, in unele situatii, astfel de cazuri ar putea da nastere unor sentimente de placere. Potrivit cercetatorilor “acesti oameni nu sunt neaparat criminali in serie ci, au un sentiment de bine atunci cand vad pe alti oameni ca sufera”.

Partea intunecata a trolilor

Trolii online au probleme grave de personalitate, printre care machiavelismul- una din cele mai mari trasaturi care caracterizeaza trolii de internet. In anul 2014, oamenii de stiinta au descoperit ca, comentariile on-line ale trolilor sunt pline sentimente negative, cum ar fi psihopatie, sadism si narcisism. In plus, cercetatorii au descoperit ca aceste probleme se agraveaza odata cu cresterea timpului petrecut in mediul virtual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *