motor-oilmotor-oil

Uleiul de motor sintetic este un lubrifiant realizat din substante chimice obtinute in mod artificial. Lubrifiantii sintetici pot fi produsi folosind elemente petroliere modificate chimic. Uleiul de motor sintetic este unul care ofera peformante mai bune, in privinta temperaturii, lubrifierii si functionarii motorului fata de uleiurile conventionale.

Uleiul sintetic este realizat si produs cu o anumita structura moleculara pentru a oferi performante sporite in functie de mediul de utilizare. De exemplu industria aeronautica este una in care uleiul sintetic este indispensabil.

Indifierent de natura vehicolului dumneavoastra, fie ca este o masina, un autocamion sau un utilaj industrial va recomandam sa folositi ulei de motor din gama Polytron pentru a obtine performanta si eficienta de care este capabil motorul. Sunt mai multe avantaje in legatura cu uleiurile sintetice de motor Polytron, printre care enumeram:

  • o combustie mai eficienta in motorul masinii dumneavoastra
  • reducerea cantitatii de combustibil utilizat
  • protejarea sporita a cilindrilor si a blocului motor
  • reducerea uzurii
  • prelungirea duratei de viata a motorului
  • cresterea fiabilitatii
  • reducerea costurilor de intretinere a motorului
  • temperaturi mai scazute de functionare
  • reduce riscul aparitiei ruginii
  • cresterea puterii motorului dumeavoastra

Cand vine vorba de intervalul la care ar trebui schimbat uleiul de motor pentru masina dumneavoastra se spunea ca aceasta ar trebui sa fie realizata la fiecare 5000 de kilometri. Aceasta e o regula ce este depasita in momentul de fata. Tehnologia a avansat mult si motoarele moderne sunt mult mai eficiente in ziua de astazi. Astfel producatorii motoarelor recomanda schimbarea uleiului de motor la fiecare 8000, 12000 sau chiar 16000 de km in unele cazuri. De asemenea calitatea uleiului folosit influenteaza la randul sau performanta si distanta la care ar trebui facuta aceasta schimbare. Folosind uleiurile Polytron nu numai ca vei economisi bani, dar vei avea grija de motorul tau si de mediul inconjurator.

Odata ce ai schimbat uleiul de motor, ai crede ca vei porni in forta, dar nu este asa. Este ideal sa pornim motorul si sa nu il turam, pana cand uleiul ajunge la temperatura optima de functionare. Astfel uleiul ajunge peste tot in motor si poate lubrifia in mod eficient motorul. In cazul in care motorul a fost spalat este recomandat ca aceasta perioada sa fie de jumatate de ora.

Poti recurge sa alegi un ulei de motor ieftin Polytron si sa achizitionezi si o serie de aditivi pentru combustibil care vor ajuta la cresterea fiabilitatii si reducerea uzurii motorului dumneavoastra. Este o investitie care va poate scuti de alte costuri suplimentare in viitor

De admin

Un comentariu la „Uleiul de motor sintetic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *