NASA anunta ca, din cei 10.000 de asteroizi aflati in apropierea Terrei, unul se va apropia foarte mult de planeta noastra, iar riscul unui impact nu poate fi exclus.

Probabilitatea unui impact este destul de mare, de 1 la 300, avand in vedere informatiile obtinute pana acum. Desi pare un risc redus, probabilitatea unei coliziuni cu acest asteroid este cu 50% mai mare ca in cazul altora, scrie Fox News, citat de stirileprotv.ro

Daca ne va lovi acest asteroid, va fi echivalentul unei explozii de 500.000 de megatone. Un oras de dimensiunea New York-ului va fi ras de pe suprafata pamantului, iar intreaga planeta va avea de suferit.

Asteroidul se numeste 1950 DA si a fost observat prima data in anul 1950. Apoi a disparut din raza de observatie a astronomilor si a fost gasit din nou in anul 2000. Un an mai tarziu, in 2001, specialistii au aflat ca roca spatiala are o rata mare de rotatie (la 2,1 ore) si traiectoria lui il va aduce foarte aproape de Pamant.

Vestea buna este insa ca acest impact ar avea loc in martie 2880.

Deocamdata, oamenii de la NASA nu au destule date pentru e putea estima efectele acestui potential impact.

Din fericire, spun specialistii, avem suficient timp sa gasim tehnologia care ne-ar putea salva in cazul acestei catastrofe si poate chiar vom putea elimina pericolul.

 Sursa : Yoda
 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *