Un gest cu substrat simbolic – despre cadouri

Astazi, mai mult ca niciodata obisnuim sa daruim si sa primim cadouri dintre cele mai variate. In functie de bugetul pe care il avem la dispozitie ne orientam dupa tot felul de atentii, folositoare sau doar interesante, mai ieftine sau costisitoare, pe care le alegem in functie de destinatar.

Oricare dintre noi a avut de-a lungul timpului parte de tot felul de experiente. Alegerea cadoului se dovedeste de fiecare data o provocare, insa unii aleg sa trateze situatia cu superficialitate. Gestul conteaza spun cei mai multi, ceea ce e adevarat, insa nu poti face un astfel de gest doar ca sa fie facut. Exista si categoria celor care gonesc dupa perfectiune de fiecare data cand trebuie sa cumpere un cadou. Trebuie sa existe insa un echilibru in acest sens, intre gestul propriu zis si proportiile cadoului, financiar ma refer.

In unele cazuri alegerea o dicteaza si o anumita cultura, perceptii, principii, traditii. Sunt reguli general valabile pe care e indicat sa le respecti, obiecte pe care ar trebui sa eviti sa le oferi, desi unele dintre ele sunt vazute de multi ca simple superstitii. Tine de tine pe ce mizezi si ce eviti.

Bibelourile, un cadou frecvent in randul femeilor

Desi nu mai este la fel de frecvent ca odinioara, bibelourile sunt totusi un cadou practicat astazi. Este o alegere intalnita in special in randul femeilor si pot viza tot felul de figurine. Astazi le mai observi inca in biblioteci, in vitrinele din sufragerii si unele sunt chiar in modele incantatoare vizual. In general, indicatiile sunt sa eviti ce infatiseaza elefanti, numai daca sunt cu trompa in sus, fiind o optiune pentru ca se socoteste ca aduc noroc. Unii evita pasarile pentru ca ar fi sursa de neliniste.

Oglinda, e sau nu o alegere inspirata?

Bineinteles ca inainte de toate va conta si cui daruiesti o oglinda. In unele culturi despre acest obiect se crede ca prevesteste neplaceri. Din contra insa, multi sunt de parere ca, de fapt, un astfel de cadou coreleaza cu ideea de ingrijire in public. Daruieste o oglinda frumoasa unei femei si iti va multumi pentru asta.

Bijuteriile si materialele din care sunt facute

Te-ai fi gandit ca este acesta un detaliu care poate clasifica bijuteriile ca fiind sau nu potrivite pentru un cadou? Afla ca cele din chihlimbar e recomandat sa nu fie daruite pentru ca ar simboliza despartirea. Cele cu perle sunt simbol al lacrimilor, se spune. Daca destinatara este single, ai mai mult curaj sa optezi pentru un astfel de cadou daca ai gasit un set interesant. Bineinteles, cu un set de bijuterii din metale pretioase ca argintul nu prea ai cum sa dai gres.

Cand ai de ales un cadou, intotdeauna incepe prin a te raporta la personalitatea destinatarului, daca este sau nu o persoana superstitioasa si alte detalii de genul. Mai bine este sa eviti o reactie nedorita, orientandu-te dupa idei clasice de cadou. Gasesti sugestii nenumarate si interesante totodata pe https://www.giftexpress.ro/, de unde poti comanda la preturi foarte ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *