Oricat de mult si de bine sunt batranii ingrijiti intr-un centru medical nimic nu se compara cu confortul din propria casa. In plus, din punct de vedere psihologic se pune accent pe o mai mare multumire a celui in cauza de a fi in mediul sau si astfel cu mai multe sanse de a se reface mai rapid sau de a trece mai usor peste anii batranetii.

Inspirat din modelul germanilor exista serviciul numit pflege in der nacht sau pe romaneste ingrijirea pe timp de noapte. Cand poate membrii familiei nu au cum sa aiba acelasi  nivel de grija fata de batranii in cauza, cand timpul de odihna este mai mult decat necesar. Practic se suplineste nevoia de o persoana apta de a avea grija de batrani sau de bolnavi, dupa caz.

Un astfel de serviciu nu este numai necesar ci si practic. Sa ne gandim ca pe timp de noapte pot sa apara stari ce ar putea sa agraveze starea unui pacient. Ca o mama grijulie se necesita un plus de atentie pentru fiecare schimbare. Si sa nu mai punem la socoteala ca dupa caz perioada de noapte pentru unii este total schimbata fata de ceea ce in mod normal era; intervine nevoia de a manca la intervale scurte, de alimentatie  insa nu numai. Astfel ca un personal calificat pentru asta va veghea noapte de noapte starea celui in cauza.

Daca pe timp de zi ar putea un membru al familiei sa faca aceste treburi un program full time de asa natura este dificil. Noaptea va insemna sa inlocuiesti lista de griji in seama celor care fac din ingrijirea la domiciliu a batranilor o meserie. Si totul cu accent pe calitatea serviciilor si a modului in care ii poate face pe batrani sa se simta ingrijiti ca la carte, iubiti si  respectati. Orice persoana merita asta si mai cu seama cand este in imposibilitatea de a face singur rutina zilelor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *