Ne plangem pentru ca nu avem resurse pentru educatie insa nici interes din partea unora sau a altora pentru a putea face ceva mai mult decat situatia actuala. Ne plangem de lipsa de resurse insa in egala masura cand suntem in situatia in care avem parte de ceva in plus parca nu stim cum sa gestionam situatia. Se intampla in Romania, mai exact in Galati acolo unde scolile au primit laptop-uri insa zac in cutii, exact asa cum au venit.

Daca  unii din pacate nici nu prea stiu cum arata un calculator altii au chiar laptop-uri insa nu se folosesc de acestea. Explicatia pare de ras insa exista. Se pare ca nu exista licenta de Windows cumparata si in varianta in care au venit soft-ul nu este invatat nici de cadrele scolare nici de elevi. Ce spun insa expertii in domeniu? Ca in mai putin de 2 saptamani ambele parti ar putea invata cum sa foloseasca aceasta versiune.

Desi toate aceste laptop-uri au fost primite fara un decont, gratis, se implica desi nu este obligatoriu achizitia de licente pentru Windows pentru a putea fi folosite. Si nu se intampla asta. Zac in cutii si astfel de scoli se pot doar mandri ca detin astfel de gadget-uri.

O alta explicatie pe care au gasit-o unii se refera la lipsa de spatiu. Caci este greu sa te supui unor schimbari, pentru ca nu este atat de usor sa faci un pas in fata cand te-ai obisnuit sa faci totul intr-ul stil ce a devenit o rutina. Pentru ca nu mai conteaza ca la mijloc sta evolutia din toate punctele de vedere, ca tine de elevi ce vor cunoaste o alta lume si o alta forma de a invata, in stil modern. Una peste alta totul tine de determinare, de dorinta, de vointa. Si unde nu e, nimic nu e…

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *