Maramures este o zona turistica din Romania care inca isi mai pastreaza multe traditii, motiv pentru care este vizitata atat de romani cat si de straini. Traditiile frumoase si interesante, ii atrag pe turistii care vor sa invete cat mai multe despre cultura noastra, a romanilor. Aflandu-se in partea de nord a tarii, in special in zone de munte sau depresiuni, turistii pot alege sa practice si unele sporturi de iarna sau sa se plimbe prin frumoasele paduri din zona.

Maramuresul o istorie interesanta, multi fiind curiosi sa o afle aleg mai bine sa calatoareasca prin aceasta zona, putand vedea rezultate concrete a intamplarilor din istorie. Partea sudica din Maramures apartine tarii noastre, iar cea nordica este pe teritoriul Ucrainei. Cei pasionati de natura pot veni in Maramures sa vizitele multele obiective turistice natura sau sa calatoareasca prin zona.

Numeroasele rauri care isi au cursul prin zona Maramuresului au creeat un peisaj aparte, fiind atractiile turistilor din toata lumea. Vaile raurilor sunt intotdeauna locuri de atractie pentru turisti, chiar daca vor sa faca poze sau doar sa vada ce poate face natura.

Muntii din Maramures au in mare parte inaltimi mai mari de 2000 de metri, peisajul pe care il formeaza fiind unic. Varful Pietrosul Rodnei are 2303 metri, varful Hovarla are 2061 metri. Acestele elemente de natura fac din Maramuresc o regiune vizitata foarte des, cei mai multi dorind sa vada natura si sa descopere traditii care inca se mai pastreaza.

Activitatea turistica reprezinta principala activitate din zona, dar care aduce un venit considerabil. Ofertele de cazare Maramures difera in functie de conditii, pensiunile fiind mai ieftine, dar conditii bune in raport cu pretul si peisajul din jurul lor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *