Este foarte cunoscuta ideea ca oamenii care se casatoresc de tineri sunt mai predispusi sa divorteze decat cei care sa hotarasc sa faca acest pas mai tarziu in viata. Faptul ca un inel apare pe deget mai tarziu poate determina o crestere a sanselor ca unele cupluri sa se desparta, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Utah. Sociologul Nicholas Wolfinger a analizat o serie de date si a ajuns la concluzia ca rata divorturilor scade in cazul celor care s-au casatorit la finele varstei de 20 de ani. Cu toate acestea, riscul de divort creste pentru cei care s-au casatorit la varsta de 30 de ani sau mai mult.

De ce sa te casatoresti dupa o anumita varsta

De-a lungul anilor, oamenii erau de parere ca, cu cat asteapta mai mult pana la nunta, cu atat mai bine. Acest lucru se datoreaza din cauza ca varsta la casatorie si riscul spre divort au o evolutie aproape liniara: cu cat esti mai in varsta, cu atat sansele de divort sunt mult mai mici. Cu toate ca adolescentii se vor confrunta cu un risc catre divort mai mare atunci cand vor fi adulti, analiza socilogului concluzioneaza ca cei care aleg sa se casatoreasca mai devreme au sanse mult mai mari de a divorta in viitor decat cei care se casatoresc mai tarziu.

Nicholas Wolfinger a adaugat ca acest lucru este total invers fata de ceea ce au descoperit cercetarile anterioare, sugerand ca, casatoria cat mai tarziu in viata scade sansele de divort. Potrivit cercetarii sale, riscul de divort creste pentru cei care se casatoresc dupa varsta de 32 de ani.

Cu toate acestea, sociologul nu are inca un raspuns a ratelor mai ridicate de divort in cazul celor care se casatoresc dupa varsta de 30 de ani, dar banuieste ca, de fapt, acesti oameni nu si-au dorit niciodata sa se casatoreasca in primul rand.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *