Viata ordonata fara stres

Viata ordonata fara stres

Se spune ca „daca ar sti omul ce-ar pati nici din casa n-ar iesi”. Sau daca tinem cont de cateva reguli de aur putem sa combatem stresul. Cert este ca nu putem trai numai in limite, ca nu ne putem trasa bariere si ca la un moment dat ar putea parea totul prea plictisitor. Adevarat este ca anumite reguli in viata te mentin pe linia de plutire si departe de stres.

Specialistii spun ca o  viata ordonata este fara doar si poate o viata fara stres. Pentru ca dezordinea iti da acea senzatie mereu ca ai ceva de facut, ca nu ti-ai terminat indatoririle. Iata cateva trucuri si sfaturi:

  • Dezordinea aduce stresul pentru ca este ideea clara ca ai multe de facut insa nu le faci fata. Nu ar trebui sa te surprinda cand ai o stare de anxietate si traiesti intr-un ritm haotic.
  • Dezordinea suprasolicita creierul. Si asta te va face mai trist pentru ca iti vine greu sa iti amintesti la ce ora trebuia sa mergi la o intalnire, despre serialul favorit sau ce cina romantica sa pregatesti. Creierul tau este si el parca confuz spre ce directie trebuie sa fie mai alert.
  • Dezordinea provoaca certuri. Pentru ca in mod practic cand unul din parteneri nu isi va gasi un lucru are tendinta fie sa scotoceasca toata casa, sa faca si mai multa mizerie, fie chiar sa blameze pe celalalt pentru lipsa de timp pentru a face ordine. Una peste alta afecteaza atat relatia intre voi doi cat si stima de sine.
  • Dezordinea este dezamagitoare. Pentru ca este imaginea clara a faptului ca ai tot amanat ceva si cum de fiecare data ti se arata acelasi lucru devii din ce in ce mai dezamagit de tine.

Si daca pentru toate exista o regula a echilibrului atunci si pentru lipsa stresului exista o nevoie de echilibru priin prioritizarea actiunilor, inclusiv de ordine in lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.