Yacht-ul autonom Mayflower

Potrivit surselor oficiale, yacht-ul Mayflower va strabate Atlanticul abia in anul 2020, insa, de aceasta data, nu va duce pasageri. Mayflower Autonomous Researcher Ship (MARS) va fi prima nava maritima de dimensiuni mari, complet autonoma, ce va realiza o excursie de 3220 mile si al carui scop este acela de a aduna date despre conditiile oceanice. Vasul va avea aceeasi ruta pe care originalul Mayflower a avut-o in urma cu 400 de ani, insa, de aceasta data, va folosi numai tehnologie bazata pe energie solara si eoliana pentru a se deplasa pe mare.

Data navigarii va marca cei 400 de ani a originalului Mayflower din Plymouth, Anglia, iar MARS reprezinta o combinatie ideala ce poate face legatura de la Plymouth si Massachusetts. “Abordarea noastra este aceea de a dezvolta si mai departe conceptul si de a explora, pe deplin, profitand de toate oportunitatile care ne apar, avand avantajul ca pe Mayflower nu va exista un echipaj uman. De asemenea, acum avem sansa de a crea o nava maritima care este capabila sa utilizeze numai energie regenerabila”- sustine John Shuttleworth, care conduce Shuttleworth Design impreuna cu fratele sau.

Utilizare de celule solare pe Mayflower

“Avand in vedere ca pana acum am fost limitati de sursele regenerabile de energie nu am putut dezvolta complet nava. Insa, acum lucrurile se aseaza diferit, in sens pozitiv pentru noi”- la inceput, celula solara cauza probleme, din moment ce era prea mare pentru navigatie si nu era in siguranta atunci cand nava era lovita de valuri mari de apa, insa echipa de ingineri a dezvoltat un sistem de pliere al aripei care a determinat o crestere a utilizarii de celule solare cu 40%.

Mai mult atat, de la bordul navei se vor lansa, de asemenea, drone, pentru a se colecta date meteorologice, oceanografice si climatice, cu speranta de a se obtine mai multe detalii despre conditiile de pe ocean. Vasul este destinat pentru a gazdui una sau mai multe cadre modulare, fiind asemanator cu Space Shuttler, in care va exista o gama diversa de echipamente speciale pentru diferite misiuni de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *